19 July 2023

Webinar ja diposible: ‘Coneix l’eina autodiagnòstica d’avaluació’

L’avaluació és clau per a la millora de l’acció social i de l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat. Per això, des de la Taula del Tercer Sector i Ivàlua et convidem a recuperar al nostre canal de youtube el webinar ‘Coneix l’eina autodiagnòstica d’avaluació’. Es tracta d’una formació d’una hora en què presentem l’eina autodiagnòstica d’avaluació i t’ensenyem com utilitzar-la per autoavaluar els projectes i programes de la teva entitat.


El vídeo conté informació útil i explicacions pràctiques. L’analista d’Ivàlua, Carla Cordoncillo, fa un recorregut per l’espai web de l’eina i mostra com recull recursos relacionats amb l’avaluació de programes i projectes pensats per ser utilitzats de manera autònoma per part de les entitats i convida a reflexionar sobre quina és l’avaluació més adient, l’ús que se’n fa o si ajuda a prendre decisions estratègiques. També conté un tercer bloc orientat a mesurar el nivell de cultura de l’avaluació d’una entitat. “Consolidar pràctiques d’avaluació no té a veure només amb avaluar més, sinó amb crear tota una cultura al voltant de l’avaluació i reflexionar sobre com s'entén l'avaluació a l’entitat. Suposa un canvi organitzacional i s’ha de treballar de manera holística i integral”, explica Cordoncillo.  

Des de la Taula i Ivàlua ens agradaria tenir una primera fotografia de la capacitat de les entitats del Tercer Sector per treballar a partir d’evidències i realitzar avaluacions. Per això, us animem a respondre el test de cultura d’avaluació (aquí) que ens ajudarà a conèixer el punt en què ens trobem i a facilitar-vos recursos que s’ajustin a les vostres necessitats actuals i us ajudin a prendre decisions estratègiques.